ktróra liczba jest większa
Mike: log16z1/4
log4z 2
27 wrz 09:50
5-latek: Wylicz to z definicji logarytmu
27 wrz 10:13
5-latek: albo tak
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log42= log222= |
| log22= |
| *1= |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
log16 |
| =log424−1=(−1)* |
| log44= − |
| *1=− |
| |
| | 4 | | 2 | | 2 | | 2 | |
Teraz napisz odpowiedz
27 wrz 10:57
Mike: dzięki mam błąd w książce
27 wrz 11:12
5-latek: A rozumiesz to rozwiazanie ? Skad sie to wzielo ?
| | 1 | |
Skorzystalem tu tez z takiego bardzio przydatnego wzoru logan b = |
| loga b |
| | n | |
zapamietaj go sobie
27 wrz 11:19
thinga: liczba log 4√2 64 jest równa
28 wrz 21:18
5-latek: czy to ma byc tak log
4√264
| | 2 | |
Jesli tak to=log25/226=6* |
| *log22=policz |
| | 5 | |
28 wrz 21:31
5-latek: na drugi raz zapisuj porzadnie bo to tez mozna odczytac jako logarytm dziesietny
28 wrz 21:32
thinga: ja mam takie odpowiedzi: 32 : 15 : 125 : 512...
28 wrz 21:36