2 przyklady, ktore trzeba zapisac w jak najprostszej postaci.
M.: −5(0,4√7−1,2√5
1/2√6(10√6+4√1/6
27 wrz 00:21
5-latek: To jest gimnazjum czy liceum ?
27 wrz 00:35
5-latek: Jesli gimnazjum to dlaczego jeszcze nie spisz
27 wrz 00:36
M.: Gimnazjum, nie spie, bo robie zadania, jak widac i nie ulatwiasz mi tego

jak widac wszyscy
inni spia.
27 wrz 00:38
5-latek: To niedobrze ze nie spisz. Jak pojdziesz do szkoly niewyspany?
a) −5*0,4
√7 −5*(−1,2
√7)=−2
√7+6
√7=4
√7
| | 1 | | 1 | | 1 | | √6 | | 4 | |
b) |
| √6*10√6+ |
| √6*4 |
| =5*6+ |
| * |
| =30+2=32 zapisac i |
| | 2 | | 2 | | √6 | | 2 | | √6 | |
spac
27 wrz 00:49
M.: Dziekuje.

spalam w dzien 2h, wiec nie jest tak zle.
27 wrz 00:52
asdf: @5−latek
do szkoły nie trzeba chodzić wyspanym

studentom też byś zadał takie pytanie?
27 wrz 00:53
5-latek: Ok
27 wrz 00:53
5-latek: asdf dziecko do szkoly musi byc wyspane
A student to nie dziecko.Chociaz ? A tak nawiaem mowiac dlaczego jeszcze nie spisz
27 wrz 00:57
27 wrz 00:59
5-latek: asdf dobre to .
A ja teraz nie spie bo pije piwo
27 wrz 01:02