naszkicuj wykres funkcji, omów jej własności
emma:
| | 1 | | 1 | |
wiem, że funkcja wynosi |
| gdy x∊(3,∞), ale nie rozumiem dlaczego wynosi również − |
| |
| | 2 | | 2 | |
w przedziale (−
∞,3)
26 wrz 22:43
.ee: Licznik = |x−3|
26 wrz 22:46
Saizou : √x2−6x+9=
√(x−3)2=lx−3l
dla x<3
dla x≥3
26 wrz 22:46
Kostek:
D=R\{−3}
x≥0
x<0
| −x+3 | | x−3 | | 1 | |
| =− |
| =− |
| |
| 2x−6 | | 2x−6 | | 2 | |
26 wrz 22:48
Saizou : fakt drugi przedział dla x
>3

,bo dziedzina
26 wrz 22:49
ZKS:
Saizou a gdzie dziedzina?
26 wrz 22:50
ZKS:
Właśnie mnie ubiegłeś.
26 wrz 22:50
Saizou : poprawiłem się

d:x ∊R\{3}
26 wrz 22:51
ZKS:
Teraz powiedz
Saizou czemu wykres który zamieścił
Kostek jest zły.
26 wrz 22:53
Kostek:
bo tam jest |x−3| a nie |x|
26 wrz 22:53
Garth:
| | √x2 − 6 + 9 | |
f(x) = |
| . Dziedzina? |
| | 2x − 6 | |
26 wrz 22:58
ZKS:
Nie tylko to jest źle.
26 wrz 22:59