matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie wielomianowe
gdziemojinternet:
x
3
− 3x
2
+ 4x − 12 = 0
26 wrz 22:02
Kostek:
x=3
26 wrz 22:03
gdziemojinternet:
rozwiazanie mi nie potrzebne, powiedz lepiej jak zaczac
26 wrz 22:07
Kostek:
x
2
(x−3)+4(x−3)=0 (x−3)(x
2
+4)=0 x=3
26 wrz 22:08