matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak je zrobić ?
Darek:
(3
−7
+2/3*3
−6
)/3
−5
26 wrz 20:06
Janek191:
2
3
−7
+
*3
−6
3
2
= ( 3
−7
+
*3
−6
)* 3
5
=
3
−5
3
2
2
3
−7
* 3
5
+
*3
−6
* 3
5
= 3
− 7 + 5
+
*3
− 6 + 5
=
3
3
2
1
2
1
1
2
3
1
= 3
−2
+
* 3
−1
=
+
*
=
+
=
=
3
3
2
3
3
9
9
9
3
27 wrz 05:58