s
qer: proszę o pomoc w tych 2 przykładach
1.f(x)=(x2+16)(x+2)2i np watrośc argumentu to 10
2 . lub to f(x)=x2−49 wartości ujemne przyjmuje dla argumentu
26 wrz 18:58
matyk: x2−49<0 ⇔x ∊(−7,7)
rozwiązujemy nierówność kwadratową
26 wrz 18:59
matyk: 1. popraw trochę zapis, bo nie bardzo wiem o co ci chodzi
26 wrz 19:00
qer: a sorry popieprzyłem
26 wrz 19:04
qer: .f(x)=(x2+16)(x+2)2
26 wrz 19:05
qer: nierówność kwadratową ale mógł być mi nakreślić co tam zrobić wyciągnąć x przed nawias czy co
bo chcę to zrozumieć w różnych przykładach jak to ma być
26 wrz 19:05