matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
imię :
A i B są zdarzeniami losowym takimi, że B⊂A P(A)=0,8 P(B)=0,5 Oblicz P(AuB)
26 wrz 16:35
Janek191:
B ⊂ A ⇒ A ∪ B = A czyli P( A ∪ B ) = P( A) = 0,8 ===================
27 wrz 09:02