matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
uiop:
1
|cos3x| =
2
26 wrz 16:19
ZKS:
1
cos(3x) = ±
2
26 wrz 16:29
uiop:
Jak dalej przez to przebrnąć?
26 wrz 16:37
Piotr 10:
3x=α cosα=1/2 v cosα=−1/2 odczytaj teraz z wykresu i lecisz dalej
26 wrz 16:40
uiop:
π
2
π
2
+
kπ v −
+
kπ?
9
3
9
3
26 wrz 16:51