matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria na płaszczyźnie trójkąty
olkaa:
Pole trójkąta rownobocznego jest rowne 3. Zatem bok tego trójkata ma długość? mógłby ktos podać wynik ?
26 wrz 15:14
Janek191:
a
2
√
3
P
Δ
=
= 3 / *4
4
a
2
√
3
= 12
4*3
a
2
=
= 4
√
3
√
3
a =
√
4
√
3
= 2
4
√
3
===============
26 wrz 16:04