| 3n+2n | ||
limn→∞ n√ | ||
| 5n+4n |
| 3n+2n | 3n+3n | 2*3n | |||
< | = | ||||
| 5n+4n | 5n | 5n |
| 3n+2n | 3n | 3n | |||
> | = | ||||
| 5n+4n | 5n+5n | 2*5n |
| 3n+2n | ||
n√3n/(2*5n) < n√ | < n√2*3n/5n | |
| 5n+4n |
| 3 | 3n+2n | 3 | |||
*n√1/2 < n√ | < | *n√2 | |||
| 5 | 5n+4n | 5 |
| 3 | 3n+2n | 3 | ||||
limn→∞ | *n√1/2 < limn→∞n√ | < limn→∞ | *n√2 | |||
| 5 | 5n+4n | 5 |
| 3 | 3n+2n | 3 | |||
*1 < limn→∞n√ | < | *1 | |||
| 5 | 5n+4n | 5 |
| 3n+2n | 3 | |||
czyli limn→∞n√ | = | |||
| 5n+4n | 5 |
| 2n+(−1)n | ||
lim ( | ) | |
| 2n+2 |
| 2n−1 | 2n+(−1)n | 2n+1 | |||
≤ | ≤ | ||||
| 2n+2 | 2n+2 | 2n+2 |
| 3n+2n | 3n | |||
ale skoro | > | |||
| 5n+4n | 2*5n |
| 3n+2n | 2n | ||
> | |||
| 5n+4n | 2*5n |
| 3n+3n | 3n+2n | 2n | |||
> | > | ||||
| 4n | 5n+4n | 2*5n |