hiperbola
Ewa: w jakich punktach wykres podanej funkcji przecina osie ukladu wspolrzednych. naszkicuj ten
wykres. zbadaj monotonicznosc funkcji i podaj dlajakich argumentow funkcja przyjmuje wartosci
dodatnie − hiperbola
prosze tylko o rysunek bo sie pogubilam
f(x)= − 1/x−4 +2
25 wrz 22:06
bezendu:
25 wrz 22:10
Saizou :

to rysujemy na początek
| | 1 | | 1 | |
y=− |
| (czerwony) i przesuwamy o wektor [4:2] i otrzymujemy y=− |
| +2 (niebieski) |
| | x | | x−4 | |
25 wrz 22:10
Ewa: bo znalazlam punkty przeciecia z osia oy i ox i to mam zaznaczyc na osi i przez to poprowadzic
hiperbole czy nie ?
25 wrz 22:12
Ewa: totalnie sie pogubilam
25 wrz 22:15
Ewa: ok wyszlo, dziekuje !
25 wrz 22:19