matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąty?
wiki:
Alpiniści wykorzystali line o długości 40 m do wykonania zjazdu. na jakiej wysokości znajduje się górny hak?
25 wrz 20:11
Saizou :
8
1
cosα=
=
i α to kąt ostry
40
5
x−2
sinα=
8
resztę zrób sama
25 wrz 20:24