Równanie
Buba: |3x−4| = 3x−4
Rozwiaz rownanie
| | 1 | |
Wychodzi mi 0x = 0 i 0 ∉<1 |
| ; ∞ > |
| | 3 | |
Nwm co mam z tym zrobić. To ma w ogóle jakieś rozwiązanie?
25 wrz 19:28
25 wrz 19:31
Patryk: masz prawie dobrze ale nawias otwarty przy ∞,tak jak u mnie
25 wrz 19:32
Buba: 
?
To jest odpowiedź? Jak to mam zapisać?
25 wrz 19:33
Patryk: znaczy moje jest poprawne twoje nie
25 wrz 19:33
Buba: Oki dziękuję
25 wrz 19:33
Patryk: juz zapisałem oodpowiedz 19;31
25 wrz 19:34
math: |a|=a ⇔ a≥0, czyli 3x−4≥0 ,czyli x≥43 czyli x∊<43; +∞)
25 wrz 19:59