szkicowanie wykresu funkcji
Gosia: naszkicuj wykres funkcji okresowej f, której dziedziną jest zbiór liczb całkowitych i która
spełnia jednocześnie następujące warunki :
− okresem podstawowym jest liczba 6
− dla każdego x należącego do dziedziny f(x) > 0
− f(x)= 3 ⇔[(x= − 1 + 6k ∨ x= 2 + 6k)∧ k∊C ]
25 wrz 19:07
Ania: Proszę o pomoc w tym zadanku, pilne !
naszkicuj wykres funkcji okresowej f, której dziedziną jest zbiór liczb całkowitych i która
spełnia jednocześnie następujące warunki :
− okresem podstawowym jest liczba 6
− dla każdego x należącego do dziedziny f(x) > 0
− f(x)= 3 ⇔[(x= − 1 + 6k ∨ x= 2 + 6k)∧ k∊C ]
25 wrz 19:23
Gosia: chciałoby się komus narysować ten wykres ? kompletnie nie wiem jak to zrobić..
25 wrz 19:26