:)
Sony: | ⎧ | 4a+2b+c=−3 | |
| ⎨ | a−b+c=0 |
|
| ⎩ | 16a−4b+c=−51 | |
25 wrz 17:57
25 wrz 18:11
sony: ale jak to tego dojść?
25 wrz 19:13
sony: 
25 wrz 19:52
Twist in My...:
Po prostu,moja dziewczyna robi w telewizji−polecam(kosi pieniądz)
27 wrz 14:02
ICSP: To zapewne zadanie z funkcji kwadratowej. Można by je rozwiązać prościej znając polecenie, ale
:
4a + 2b + c = −3
a − b + c = 0
16a − 4b + c = −51
4a + 2b + c = −3
−a + b − c = 0
16a − 4b + c = −51
dodając pierwsze do drugiego oraz drugie do trzeciego :
3a + 3b = −3
15a − 3b = −51
dodając to stronami
18a = − 54
a = −3
3a + 3b = −3 ⇒ 3b = 6 ⇒ b = 2
a − b + c = 0 ⇒ −3 −2 + c = 0 ⇒ c = 5
a = −3 , b = 2 , c = 5
27 wrz 14:07