matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
michaś:
Rozwiąż równanie. Pamiętaj o wyznaczeniu dziedziny równania.
8x
= 4
2x
jak to zrobić?
25 wrz 17:25
Basia:
2x ≠ 0 x≠0
8x
= 4 = 4
2x
rozwiązaniem jest każda liczba ≠0 zb.rozw. = R\{0}
25 wrz 17:28
Technik:
D=R\{0} 8x=8x 8x−8x=0 0=0
25 wrz 17:29