matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania
eciepecie:
X
3
− 3x
2
+ 4x − 12 = 0 Proszę o pomoc
25 wrz 11:49
Patryk:
x
2
(x−3)+4(x−3)=0 (x−3)(x
2
+4)=0
25 wrz 11:50
eciepecie:
dalej poradze sobie sam, dzieki
25 wrz 11:54