wartości bezwzględne
Szymek: POMÓŻCIE PROSZĘ: narysuj wykres funkcji f(x)= I Ix+1I − 2 I dwie bezwzględności w jednym
zdaniu..
25 wrz 09:00
5-latek: 1. Narysuj wykres y=x+1 i to co jest pod osia OX daj nad os i masz wykres y=|x+1|
2. Wykres y= |x+1| obniz o dwie jednostki w dol (czyli o wektor [0,−2] i to co pod osia OX
odbij nad os OX i masz wykres y=||x+1|−2|
25 wrz 09:12
Mila:

wg rad
5−latka
1)
y=x+1→|y|⇒
g(x)=|x+1|→T[0,1]⇒
h(x)=|x+1|−2→|h(x)|⇒
f(x)=||x+1|−2|
25 wrz 13:30
Szymek: Dziękuję! Bardzo dziękuję!
25 wrz 14:19
Mila:
25 wrz 17:43