wyrażenia wymierne
ola: Wykonaj działania, zapisz koniecznie założenia :
| | 2x2−18 | | x2+2x | |
a) |
| * |
| |
| | x2−6x+9 | | 3x+6 | |
| | x+1 | | (x+3)2 | |
b) |
| * {x+3}{1−x2} : |
| |
| | x−1 | | 1−x | |
| | 2m2−7m−4 | | 4m2−1 | |
c) |
| : |
| |
| | m2−7m+12 | | 2m−6 | |
24 wrz 20:29
24 wrz 20:30
ola: Spoko, ale ta strona nic mi nie mówi i jakoś nie potraffie sama zrozumieć takie rzeczy, nie
wszyscy mają ścisłe umysły niestety
24 wrz 20:41
Kostek:
A gdzie Twoje obliczenia ? Ja też tak mogę powiedzieć nic nie rozumiem, zróbcie mi te
zadania...
Ty masz się tego nauczyć, więc najpierw swoje obliczenia to porozmawiamy

A strona mówi
wszystko
24 wrz 20:42
Patinson: Wykonaj działania:
a) −8−5*(−4)−4*(−6)=
b) −1,5:(−2 1/3) =
c) (1/3 + 2/7) : (1−1/9) + 3/7=
d) −2,3 − 1/3=
e) 2 1/2 − 1/2 * 3√3 3/8 + 2 −1 <−− to −1 jest malutkie u góry

a ta trójka przed
pierwiastkiem też jest malutka

Potrzebuje tego na dziś, więc błagam pomóżcie

*
25 wrz 16:32