matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wyrazy ciągu
bajlamos:
Oblicz drugi piąty i dziesiąty wyraz ciągu an=
3n−2
n
24 wrz 20:05
Piotr:
podstawiaj za n 2 potem 5 i 10 i oblicz
24 wrz 20:09
bezendu:
a
2
=2
13
a
5
=
5
24 wrz 20:10