matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na potęgach
Kopcuius:
√
81
−
√
32
/(
4
√
3
+
4
√
2
)+(
4
√
3
−
4
√
2
)=x 4
−0,25
−2
0,5
= x/4
−0,25
+(2
√
2
)
1/3
x+5,5/14 * (4 +
√
2
) = (
3
√
3
−
3
√
2
)(
3
√
9
+
3
√
6
+
3
√
4
)/8
2/3
−2
0,5
oblicz x
24 wrz 19:15