matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
JANEK:
1+sin4x
1+tg2x
=
cos4x
1−tg2x
pomoże mi ktoś rozwiązać to zadanie?
24 wrz 18:47
JANEK:
?
24 wrz 18:53
JANEK:
proszę o pomoc
24 wrz 18:59
JANEK:
?
24 wrz 19:06
JANEK:
?
25 wrz 16:09
JANEK:
pomoże mi ktoś
25 wrz 16:10
PW:
Mógłbyś chociaż napisać jakie jest polecenie (udowodnić tożsamość trygonometryczną, czy rozwiązać równanie). Wykorzystaj wzory sin4x=2sin2xcos2x cos4x=cos
2
2x−sin
2
2x=1−2sin
2
2x
sin2x
tg2x=
cos2x
25 wrz 16:29