rownaania logarytmiczne
Kuba: log4{1+log3{1+log2(x+3)]} = 1/2 wyznaczylem dziedzine ze liczby logarytmioane musza byc
wieksze niz 0 i co dalej>?
24 wrz 18:18
Kuba: juz zrobilem x=1
24 wrz 18:29
Imposible: pomoz mi
24 wrz 18:32
Kuba: rozkladasz poszczegolne logarytmy na mniejsze wartosci(nie umiem tlumaczyc heh) i pierwsza
liczba logarytmowana musi sie rownac 4 do 1/2 z wlasnosci logarytmow tzn {1+log3 +{ 1+
log2(x+3)} = 4 12
24 wrz 21:16
Kuba: i wtedy przenosisz jedynke na druga strone tam wychodzi 2 bo to pierwiatek z 4 czyli razem 1 i
3 do potegi 1 rowna sie 1+log2(x+3}
24 wrz 21:19