zad
Matma: ile to jest 1
−−−−−−
y−2
29 wrz 18:44
Matma: juz wiem
29 wrz 18:48
29 wrz 18:49
anet: 1y−2 = y2
29 wrz 18:50
Bogdan:
| | 1 | |
albo |
| = (y−2)−1 = ... |
| | y−2 | |
29 wrz 18:50
Matma: ({√2]p2})20
29 wrz 18:52
Matma: moze ktos spr czy dobrze
29 wrz 19:00
tim: ale co?
29 wrz 19:00
Matma: spr wyrazenie do najprostszej postaci[y3:(y2*y−3)]4: [(1/y4*1/y−2]−3
29 wrz 19:02
Matma: wyszlo mi y20
29 wrz 19:02
Matma: na kocu jest tylko y do −2
29 wrz 19:03
tim: Mi wyszło y10
29 wrz 19:05
Matma: kurde
29 wrz 19:06
Matma: Bogdan a Tobie
29 wrz 19:08
tim: | | y3 | | y3 | |
( |
| )4 = ( |
| )4 = (y4)4 = y16 |
| | y2 * y−3 | | y−1 | |
| | 1 | | 1 | |
( |
| * |
| )−3 = (y−4 * y2)−3 = (y−2)−3 = y6 |
| | y4 | | y−2 | |
y
16 / y
6 = y
10
29 wrz 19:08
Matma: Bogadan tak ma byc?
29 wrz 19:09
Matma: dzieki tim
29 wrz 19:09
tim: Bogdanie, ponawiam pytanie
29 wrz 19:10
Matma: a wies zjak odniesc do potegi 10 √{2}√2
29 wrz 19:10
tim: √2√210?
29 wrz 19:12
Matma: tak bo ma m teraz obliczyc wartosc dla tego wlasnie y=√2{2}
29 wrz 19:14
Bogdan:
tim podał dobrą odpowiedź, jest y10.
29 wrz 19:14
Matma: dzieki

29 wrz 19:14
tim: (√2√22)5 = (2√2)5 = 128√2
29 wrz 19:15
Matma: dzikei
29 wrz 19:15
Matma: moge dac zadnai jeszce 1?
29 wrz 19:16
tim: Prosze. Bogdanie odpowiedz ^^.
29 wrz 19:17
Matma: na plaszczyznie dane sa punkty a b p q przy czym a≠b IappI=√12
IbpI=3√2
iagI=49/9
IbqI=5(4)
spr czy punkty p i q naleza do symetralnej odcinka ab z jakiej wlasnosci skorzystasz
29 wrz 19:18
anet: a mi wyszło y13
29 wrz 19:18
tim: Pokaż jak.
29 wrz 19:18
tim: Twoje zapisy są chaotyczne matmo, popraw je.
29 wrz 19:21
Matma:

mam obliczyc katy w trojkacie jak to ma byc?
29 wrz 19:23
tim: MATMA...Które kąty. Pisz całe zadanie poprawnie i ładnie.
29 wrz 19:24
anet: przepraszam . machnęłam się

oczywiście ze ma być y
10
29 wrz 19:25
Matma: na plaszczyznie dane sa punkty A B P Q przy czym
A≠B,iAPi=P{12},iBPi=3P{2},iAQi=49/9,iBQi=5,(4) SPR CZY PUNKT p ,q NALEZA DO SYMETRALNEJ
ODCINKA AB Z JAKIEJ WL.SKORZYSTASZ
29 wrz 19:25
Matma: TAK MAM PODANE W KSIAZCE NIE BEDE NIC POPRAWIAC
29 wrz 19:26
tim: Narysowany rysunek − NIKT telepatycznie NIE WIE które kąty trzeba obliczyć.
29 wrz 19:27
Bogdan:
timie, o co mnie pytasz ?
29 wrz 19:29
Matma: TAK MAM W KSIAZCE POWTARZAM
29 wrz 19:30
Matma: A SORY MAM ABC TERAZ SPOJRZALAM
29 wrz 19:30
tim: tim: Bogdanie... Oglądałeś zadania z OM oraz OMG z tego roku?
Więc albo jest to w jakimś dziale w książce, albo jest niepełny obrazek, albo podpunkt, albo
obliczamy wszystkie kąty.
29 wrz 19:31
tim: WIĘC WIDZISZ

Które to A, które B, które C.
29 wrz 19:31
Matma:
29 wrz 19:31
Matma: SORKI
29 wrz 19:32
Matma: MIARY KATOW TROJKATA abc soryy
29 wrz 19:32
Bogdan:
timie, nie widziałem tegorocznych zadań z olimpiad. Są gdzieś w internecie?
29 wrz 19:34
tim:

CZERWONE ODCinki są równe (promienie). Odczytaj z rysunku twój kąt.
29 wrz 19:35
tim: Są.

www.omg.edu.pl
www.om.edu.pl
W dziale zadania.
29 wrz 19:35
Matma: zrobione

?
29 wrz 19:38
tim: Odczytaj kąt i podaj wynik mi.
29 wrz 19:40
Matma: ja ich nei widze daj link
29 wrz 19:40
tim: Czego nie widzisz?
29 wrz 19:41
Bogdan:
Dzięki tim, później tam zajrzę. Domyślam się, że startowałeś w OMG.
Czy masz w związku z olimpijskimi zadaniami jakieś pytanie ?
29 wrz 19:41
Matma: ale oc ja mam Ci podac?
29 wrz 19:41
Matma: a pomozecie mi w tym zad co dalam jak mozna prosic?
29 wrz 19:41
tim: Odpowiedź na zadanie, podaj miarę kąta ABC.
Startuję nadal (termin zadan do 26.08), więc...
Jako iż mój nauczyciel średnio się przejmuje mną, a można korzystać z minimalnej pomocy innych,
przydała by się mała wskazówka. Nie chcę w żadnym bądź razie oszukiwać, ale podpowiedz sie
przyda. Czy jest do ciebie jakiś kontakt po za forum?
29 wrz 19:43
tim: 26.10*
29 wrz 19:45
Matma: albo nie juz nei potrzbea
29 wrz 19:45
Bogdan:
Tak
timie, jest kontakt do mnie, już go kiedyś tu podawałem.
Pisz na adres:
matura@vp.pl
29 wrz 19:50
Matma: o mam takie zad wykonaj dzialania i przeprowadz redukcje (3x−103−3(x+1)(x2−x+1)+2(x+2)3
29 wrz 19:53
Matma: cholerka tam ma byc nawias i a nie 0 za tą 1
29 wrz 19:53
tim: A Bogdanie mogę?
29 wrz 19:58
Matma: jeszcze ostatnie zad
z punktu zewnetrznego A poprowadzono styczne AB i AC do okregu o srodku w punkcie O(b,C−punkty
stycznosci)Wykaz ze jesli miara kata miedzy stycznymi rowna sie mierze kata zawartego miedzy
pomieniami poprowadzonymi ze srodka kola do punktow stycznosci to czworokat ABOC jest
kwadratem
29 wrz 19:59
Bogdan:
tim − proszę bardzo.
29 wrz 20:02
Matma: dobvra dzieki
29 wrz 20:08