:)
dominika: Proszę o pomoc :
| | 2 | |
a) [( |
| do potęgi (−2)]do potęgi( −2) = |
| | 3 | |
b) 6
0 + 0
6 /6
−1+ (4
6 − 16
3)=
6
0 + 0
6 to całe działanie dzieli sie przez 6
−1
24 wrz 17:37
Basia:
[(
23)
−2]
−2 = (
23)
(−2)*(−2) = (
23)
4 = ...............policz
podstawiaj i licz
zauważ, że 4
6 = (2
2)
6 = 2
jakiej ?
a 16
3 = (2
4)
3 = 2
jakiej ?
24 wrz 17:49
dominika: nie rozumiem skąd sie wzieło (2
2)
6 ta potega 2 i tak jak w drugim orzykładzie potega 4 ?
24 wrz 17:52
Basia:
4 = 22; 16 = 24 podstawiasz
24 wrz 17:56
dominika: aa czyli bedzie 212 i 212
24 wrz 17:59
dominika: i co dalej ?
24 wrz 18:04
dominika: /

24 wrz 18:28
Imposible: Jestescie dobrzy z matematyki! niech mi ktos pomoze blagam

sprawa zycia i smierci
24 wrz 18:38