prawdopodobieństwo klasyczne
Nico: Test dotyczący życia pingwinów składa sie z 10 pytań, na które mozemy odpowiedziec "tak" lub
"nie". Oblicz prawdopodobieństwo zaliiczenia testu, jeśli odpowiedzi wskazujemy losowo oraz
musimy
odpowiedzieć poprawnie:
a)na wszystkie pytania,
b) na co najmniej 9 pytań
A)Moc omega=1024 ? Bo 210
Więc moc A ile jest równa 10
Dziękuje za odwiedź
24 wrz 17:04
Basia:
|A| = 1 (same poprawne, czyli 1*1*1...*1 = 110 = 1)
|B| = 10*19*11 = 10
24 wrz 17:17
Nico: W B ma być chyba 11 bo tak jest w odpowiedzi
24 wrz 17:32