matematykaszkolna.pl
majca elżunia92: Przez ile lat jest matematyka na studiach, chodzi mi o przedmiot?
24 wrz 16:23
ICSP: Poszukaj w informacjach o kierunku
24 wrz 16:23
Basia: na matematyce przez pięć lub sześć
24 wrz 16:24
elżunia92: Mam pytanie, jakie materiały się przerabia na 2 semestrze na 1 roku z matematyki ?
24 wrz 17:05
Basia: dziecko na jakich studiach ? czy myślisz, że tego samego wymagają na informatyce i na przykład ekonomii ? a poza tym wysil się trochę, poszukaj strony uczelni i wszystkiego się tam dowiesz
24 wrz 17:13
Trivial: +1 dla Basi. emotka
24 wrz 17:19
elżunia92: a wiecie co to znaczy "matematyka B2" chodzi mi o tą literą, bo taki mam przedmiot. Chciałabym już wiedzieć.
24 wrz 17:37
elżunia92: ?
24 wrz 17:56
alfa i omega: weź sobie już lepiej odpuść te studia
24 wrz 18:02
elżunia92: studia dopiero zaczynam za 2 tygodnie i chciałam się już wcześniej dowiedzieć co to znaczy.
24 wrz 18:05
Basia: o poziomie B2 w biegłości językowej słyszałam, o poziomie B2 w matematyce nigdy patrz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Poziom_bieg%C5%82o%C5%9Bci_j%C4%99zykowej daj link do tego swojego programu
24 wrz 18:19
elżunia92: chciałabym sobie wcześniej już powtórzyć pewne zagadnienia i poznać nowe, ale nie wiem jeszcze jaki materiał z matematyki będę miała na studiach bo ogólne spotkanie mam za 2 tyg, ale chce wcześniej już wiedzieć. Jedynie co znalazłam w google po wpisaniu matematyk b2 : http://www.math.uni.wroc.pl/studia/przedmioty/?pid=111 może to algebra liniowa?
24 wrz 18:44
24 wrz 19:04
24 wrz 19:52
elżunia92: Dzięki basia że mi pomagasz. Oczywiście ta strona co podałam to nie jest ta uczelnia na której studiuje ani ten kierunek, po prostu wpisałam frazę "matematyka b2" w google i taka strona mi wyszła. W moim planie zajęć jest między innymi matematyka która jest opisana tak : "matematyka B2" i mam 15 godzin wykładów w 1 semestrze z tego przedmiotu + 45 godzin ćwiczeń. Nurtuje mnie pytanie jaki zakres materiału się pod tą nazwą kryje. Jeżeli nie otrzymam tu odpowiedzi to się dowiem i tak czy siak, ale chciała bym wcześniej wiedzieć.
24 wrz 20:07
asdf: w 2 tygodnie nie za wiele ogarniesz, powtorz sobie dzialania na logarytmach i potegach. Wszystkiego Cie nauczą
24 wrz 20:18
elżunia92: mam takie pytanie jeszcze ponieważ nie wiem więc chce się zapytać. Czy zakres matematyki jest wszędzie taki sam na studiach, chodzi mi np. o całki, pochodne, granice itp. Może się tak zdarzyć że będzie przerabiany tylko fragrment zakresu?
24 wrz 21:15
Boogeyman: Sam dopiero zaczynam elektortechnikę na PW, ale na logike zakres ten jest różny. Zalezy to od uczelni oraz przydatności zaawawnsowanego aparatu metematycznego. Na pewno na matematyce jest dużo bardziej rozwinięty materiał matmy niż na inżynierii środowiska emotka
24 wrz 21:35
elżunia92: Ja zaczynam studia na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Mam jeszcze pytanie jeżeli wiecie, mój kumpel jest na kierunku rolnictwo i ma w planie zapisane przedmiot : matematyka. Natomiast ja jestem na biotechnologii i mam zapisane przedmiot : analiza matematyczna. I żadnych innych przedmiotów odnośnie matematyki nie mamy prócz tych które wymieniłam, to oznacza że mój kumpel analizy matematycznej nie będzie miał? w takim razie co? Trochę głupie pytanie,ale jak macie jakieś sugestie to chętnie poczytam.
24 wrz 21:40
24 wrz 22:16
marek: macie ostatni tydzień wakacji. Wykorzystajcie go. Wszystkie te pytania możecie zadać na pierwszym wykładzie lub ćwiczeniach i wszystkiego sie dowiecie. Generalnie to nie będzie materiał, który da się obczaić w tydzień i będzie potrzeba zrobienia sporej ilości zadań, żeby swobodnie operować niektórymi zagadnieniami. Podstawowe granice, pochodne i całki są wszędzie. Kiedys były w liceum... od następnego roku będą od nowa. Jeśli potrzebujecie podstaw tego to kupcie podręcznik i zbiór zadań do 3 klasy liceum Kłaczkow, Kurczab, Świda. Tam powinno być ładnie wytłumaczone znając tych autorów. Podręcznik i zbiór zadań ma się pojawić w księgarniach za ok. tydzień.
24 wrz 22:17
Boogeyman: Ehh jeszcze tylko kilka dni beztroski emotka Życzę powodzenia!
24 wrz 22:38