rozwiąż logarytm
Miśka001: oblicz logarytm
log√3 * log98=
24 wrz 16:12
Basia:
log√3 (z czego ?); popraw
24 wrz 16:13
Miśka001: przpraszaaam bardzo już poprawiam
log√23*log98=
24 wrz 16:16
Basia:
zastosuj zamianę podstaw na log
2()
| | log23 | | log23 | |
log√23 = |
| = |
| = 2log23 |
| | log2√2 | | 12 | |
| | log28 | | 3 | | 3 | |
log98 = |
| = |
| = |
| |
| | log29 | | log232 | | 2log23 | |
podstaw; skróć i masz wynik
24 wrz 16:29
Miśka001: dziękuję , bardzo rozjaśniło mi to sytuację
24 wrz 16:33