matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
wrrr:
też proszę
! 2. wykazać że zbiór A jest funkcją określoną na zbiorze X o wartościach w zbiorze Y jeżeli a) A={(−1,−1), (0,0), (1,1)}, X=<−1,1> ∩C, Y=R b) A={(x,y)∊R
2
+
x=y
2
} , X=Y=R
+
również proszę o pomoc
29 wrz 18:42