matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ułamki
jak2:
2
1
7
[15
+ (−7
)] /
3
2
6
24 wrz 12:47
jak2:
mógłbym prosic zeby ktos mi pomógł?
24 wrz 12:54
new:
= (
47
3
−
15
2
) /
7
6
= (
94
6
−
45
6
) /
7
6
=
49
6
/
7
6
=
49
6
*
6
7
=
7
1
= 7
24 wrz 13:15