Proszę o pomoc:)
Nati:
1. Rozwiąż równanie:
log(3−x)2(x2 + 2x − 1) = a , gdzie a jest rozwiązaniem równania
7x−4 = (√7)2−3x
24 wrz 09:58
Basia:
7
x−4 = (7
1/2)
2−3x
7
x−4 = 7
(2−3x)/2
2x−8 = 2−3x
5x = 10
x=2
a=2
czy lewa strona pierwszego równania to
log
3−x[2(x
2+2x−1)] czy log
(3−x)2(x
2+2x−1) ?
24 wrz 11:35
Monia:
24 wrz 11:42
Nati: moze ktoś pomóc przy końcówce tego zadania?
24 wrz 13:01
Basia: umiesz czytać ? to odpowiedz najpierw na pytanie jak to równanie wygląda
24 wrz 13:19
Nati: nie wiem
24 wrz 15:06
Nati: Jak to dalej zrobić?
24 wrz 15:52
Jolanta : masz odpowiedziec jak wyglada treśc zadania.Czy po prawej stronie log tak niżej jest 3−x czy
tez (3−x)2.Nikt nie zrobi zadania jeśli treść znasz tylko Ty
25 wrz 13:23