matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
wrrr:
Proszę
! 1.wykazać że zbiór A jest relacją na zbiorze X jeżeli a) A={(x,y} ∊R
2
: x
2
+y
2
=1}, X=<−1,1> b)A={(x,y) ∊R
2
: |x|+|y| ≤1}, X=<−1> bardzo błagam o pomoc i wytłumaczenie jak mam to wykazać
29 wrz 18:40
wrrr:
nikt mnie nie poratuje
29 wrz 20:03