matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad z graniastosłupów
sony1540:
Zad.2. Krawędź sześcianu ABCDA1B1C1D1 ma długość 5 cm .oblicz pole przekroju A1AC
23 wrz 21:50
dero2005:
a = 5 d = a
√
2
= 5
√
2
a*d
25
P =
=
√
2
2
2
23 wrz 22:30