Przekształć wzór:
Troller : x+y4=c(x−1)
Wyznaczyć x
Proszę o pomoc.
23 wrz 21:29
ICSP: x + y
4 = xc − 1
x − xc = 1 − y
4
x(1−c) = 1 − y
4
| | 1 − y4 | |
x = |
| dla c ≠ 1 |
| | 1 − c | |
23 wrz 21:31
ICSP: − zgubiłem przed 1 z prawej strony. Trzeba go wszędzie dopisać:
23 wrz 21:32
Troller : Dzięki stary.
Wiszę Ci piwo
23 wrz 21:33
ZKS:
| | −c − y4 | | c + y4 | |
x = |
| = |
| |
| | 1 − c | | c − 1 | |
23 wrz 21:38
Troller : Sprawdzimy mi to ktoś teraz ? Coś mi nie wychodzi O.o
23 wrz 21:44
Troller : Ok ZKS.
Zgadza się. Dzieki
23 wrz 21:48
Troller : A możesz mi napisać jak to przekształciłes?
23 wrz 21:49