matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działania na wielomianach
ola:
Wielomian W określony jest wzorem W(x) = x
4
− 3x
3
− 3x
2
+ 7x + 6. a) oblicz W(
√
2
) b) sprawdz, dla której z liczb 1,2,3 wartość wielomianu W jest równa 0
23 wrz 18:49
Kostek:
a) 4+
√
2
b) W(2)=0 W(3)=0
23 wrz 18:59