Fizyka
Darek: Korzystając z przedstawionych na rys. 7a i 7b zależności przyspieszenia od czasu wskaż chwilę,
w której ciało będzie miało maksymalną prędkość. Jaka będzie wartość tej prędkości (v0=0)?
link do obrazka:
http://img442.imageshack.us/img442/5091/skanuj0003in5.jpg
Jak obliczyć te prędkości na podstawie wykresu

?
23 wrz 18:38
asd: up
23 wrz 19:44
Mateusz:
Znamy wzory? jesli v0=0 to wtedy a=...?
23 wrz 20:13
asd: znamy a=v/t
23 wrz 21:21
Mateusz: No to v=... odczytujesz z wykresów dla jakiego t ciało miało największe przyszpieszenie
podstawiasz do wzoru i liczysz v
23 wrz 22:03
asd: Wiem, że dla 10s wynik wychodzi 24 m/s, ale niestety nie wiem jak do tego dojść mi wychodzi
inna wartość
24 wrz 15:58