matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
Olaa:
Niech A oznacza podwojony kwadrat pewnej liczby powiększony o 4, a B oznacza kwadrat tej liczby zmniejszony o 4. Kiedy A=B?
23 wrz 17:57
lolek betonek:
A=b 2x
2
+4=x
2
−4 x
2
+8=0 x∊0
23 wrz 18:05