liczby i wyrazenia algebraiczne
GiGi: GiGi: zapisz w postaci jednej potegi: a) 0,5 do potegi 2 * 0,5 do potegi 4 b) (−2) do potegi
16 : (−2) do potegi 8 c) (7 do potegi 5) do potegi 2 d) 12,4 do potegi 10 : 4 do potegi 10 e)
17 do potegi 14 * 17 do potegi 14
29 wrz 18:25
GiGi: Gigi: zapisz w postaci jednej potegi:
a) 0,5 do potegi 2 * 0,5 do potegi 4
b) (−2) do
potegi 16 : (−2) do potegi 8
c) (7 do potegi 5) do potegi 2
d) 12,4 do potegi 10 : 4
do potegi 10
e) 17 do potegi 14 * 17 do potegi 14
29 wrz 18:28
anet: a)0,52 * 0,54 = o,56
29 wrz 18:31
anet: b) = (−2)8
c) (75)2=710
29 wrz 18:35
anet: d) = (12,44)10
29 wrz 18:38
anet: e) = 1728
29 wrz 18:40