matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nwd
Karcin:
Oblicz NWD 3375
3
, 625
3
23 wrz 17:36
Mila:
3375=5
3
*3
3
625=5
4
3375
3
=(5
3
*3
3
)
3
=5
9
*3
9
625
3
=5
12
=5
9
*5
3
NWD(3375,625)=125=5
3
NWD(3375
3
,625
3
)=125
3
=(5
3
)
3
=5
9
23 wrz 17:42