graniastosłupy
Justyna: Oblicz V i Pc graniastosłupa prostego, którego podstawą jest trójkąt prostokątny o przekątnej
długości 7cm i 5cm, wysokość graniastosłupa wynosi 12cm.
23 wrz 17:31
dero2005:
jaki trójkąt ma przekątne?
23 wrz 17:49
Justyna: jest o przekątnej i długości 7cm i 5cm
23 wrz 17:54
Janek191: ... o przyprostokątnych długości 7 cm i 5 cm ?
23 wrz 18:09
Justyna: o przekątnej
23 wrz 18:20
Justyna: Miałam to zadanie dzisiaj na sprawdzianie nie wiedziałam jak go zrobić
23 wrz 18:20
Janek191:
Tego twojego zadania, to i Vax nie zrobi !

Powinno być
" ... podstawą jest trójkąt prostokątny o przyprostokątnych długości 7 cm i 5 cm, ... "
23 wrz 18:28
dero2005:
c =
√52+72 =
√74
P
c = 5*7 + 12(5+7+
√74) = dokończ
23 wrz 18:33
Justyna: Dziękuję
23 wrz 18:34