jak rozwiązać ten przykład?
xoxo: jak rozwiązać ten przykład?
x3−4x2−3x−12=0
23 wrz 17:24
Kostek:
Przepisz to porządnie

takie trudne ?
23 wrz 17:25
ZKS:
Popraw ten przykład.
23 wrz 17:26
xoxo: ale jak to mam poprawić?
23 wrz 17:28
Kostek:
Przepisać porządnie z zeszytu....
23 wrz 17:28
xoxo: oo znalazłam błąd. przepraszam. x3−4x2+3x−12=0
23 wrz 17:30
Kostek:
no w końcu

x
3−4x
2+3x−12=0
x
2(x−4)+3(x−4)=0
(x−4)(x
2+3)=0
x=4
ZAPISUJ DOKŁADNIE POLECENIE
23 wrz 17:32
xoxo: dziękuję bardzo. i troszkę spokojniej...
23 wrz 17:50
xoxo: a skąd się wzięło to? (x−4)(x2+3)=0
23 wrz 17:53
xoxo: hmmmm?
23 wrz 18:03
Choko: Wyciągasz wspólny czynnik poza nawias
23 wrz 18:06