matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
graniastosłupy
Justyna:
Oblicz V i Pc graniastosłupa prawidłowego czworokątnego o krawędzi podstawy równej 6cm i wysokości 9cm.
23 wrz 17:17
dero2005:
V = 6
2
*9 = 324 P
c
= 2*6*6 + 4*6*9 = 288
23 wrz 17:59