matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
bialun:
Może ktoś to mi objaśnic ?
√
x+9
−3
lim
x−>0
=
sin4x
23 wrz 13:30
Basia:
√
x+9
−3
lim
x→0
=
sin(4x)
(
√
x+9
−3)(
√
x+9
+3)
lim
x→0
=
(
√
x+9
+3)sin(4x)
x+9−9
lim
x→0
=
(
√
x+9
+3)sin(4x)
x
lim
x→0
=
(
√
x+9
+3)sin(4x)
4x
lim
x→0
=
4(
√
x+9
+3)sin(4x)
4x
1
lim
x→0
*lim
x→0
=
sin4x
4(
√
x+9
+3)
1
1
1*
=
4(
√
9
+3)
24
23 wrz 13:49
biały:
dziekuje za pomoc
24 wrz 10:07