matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie maturalne. - działania w zbiorze liczb rzeczywistych
Łukasz:
4
√
16
+
3
√
3
3
8
Liczba
jest równa.
2
7
−
1
Trudne to
23 wrz 12:43
Basia:
niesamowicie
16 = 2
4
4
√
16
= 2
27
3
3
3
8
=
3
√
27/8
=
8
2
7
(
2
7
)
−1
=
2
teraz podstawiaj i licz
23 wrz 13:00