matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
patek:
Oblicz : 3log
0
.
4
2 − log
0
.
4
3 * log
3
125 z góry bardzo dziekuję chociazby za wytlumaczenie
22 wrz 21:22
Eta:
z zamiany podstaw logarytmu
log
c
b
log
a
b=
log
c
a
log
0,4
125
log
3
125=
log
0,4
3
log
0,4
125
3log
0,4
2−log
0,4
3*
=
log
0,4
3
8
=log
0,4
2
3
− log
0,4
125=log
0,4
=log
0,4
0,064=
3
, bo (0,4)
3
=0,064
125
22 wrz 22:23