| π | 3π | 7π | 9π | |||||
Potrafiłby ktoś udowodnić taką tożsamość: cos | *cos | *cos | *cos | = | ||||
| 20 | 20 | 20 | 20 |
| π | 2π | 4π | 8π | |||||
− cos | *cos | *cos | *cos | |||||
| 15 | 15 | 15 | 15 |
| 10π | 8π | 9π | π | |||||
cos | +cos | π = 2cos | cos | |||||
| 20 | 20 | 20 | 20 |
| 10π | 4π | 7π | 3π | |||||
cos | +cos | π = 2cos | cos | |||||
| 20 | 20 | 20 | 20 |
| 9π | 7π | 8π | π | |||||
cos | +cos | π = 2cos | cos | |||||
| 15 | 15 | 15 | 15 |
| 6π | 2π | 4π | 2π | |||||
cos | +cos | π = 2cos | cos | |||||
| 15 | 15 | 15 | 15 |
swoja droga całkiem fajne zadanko