| sin2x | 1 | ||
− | = − 1 | ||
| cos2x * tgx | cosx |
| 2tgx | ||
sin2x= | ||
| 1+tg2x |
| 1−tg2x | ||
cos2x= | ||
| 1+tg2x |
| sinx | ||
tgx= | masz do wyboru do koloru wiec dzialaj | |
| cosx |
| π | π | |||
cosx≠0⇔x≠ | +kπ i cos2x≠0⇔2x≠ | +kπ ⇔ | ||
| 2 | 2 |
| π | π | kπ | ||||
x≠ | +kπ i x≠ | + | ||||
| 2 | 4 | 2 |
| 2sinx*cosx | 1 | ||||||||||||
L= | − | = | |||||||||||
| cosx |
| 2cos2x | 1 | 2cos3x−cos2x | ||||
= | − | = | = | |||
| cos2x | cosx | cos2x*cosx |
| 2cos3x−cos2x+sin2x | ||
= | przypuszczam, że to nie jest tożsamość: | |
| cos2x*cosx |
| 2*1−1+0 | ||
L= | =1≠P | |
| 1*1 |