matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż układ równań
987m:
Rozwiąż układ równań |3 − 2x| − |y −1| = 2 |1 − y| + |4x − 6|= 13
22 wrz 09:33
.ee:
Podstawienie |3−2x|=a |y−1|=b
22 wrz 10:15
.ee:
|1−y|=? |4x−6|=?
22 wrz 10:18