...
xxx: na osi liczbowej leza punkty A( √2 ) oraz B(−5 √2) jesli ponad to AC=23 AB to punkt C
ma wspolrzedne
21 wrz 18:53
21 wrz 19:15
Nienor: Znacz wektory
21 wrz 19:18
xxx: nie rozumiem o co chodzi w tym zad moge prosic o pomoc
21 wrz 19:19
Nienor:

W zasadzie wektory zbędne skoro tylko jedna współrzędna.
Są możliwe dwie sytuacje jak na rysunku.
AC=|x
c−p{2]|
AB=6
√2
|x
c−
√2|=4
√2
x
c−
√2=4
√2 ∨ x
c−
√2=−4
√2
x
c=5
√2 ∨ x
c=−3
√2
21 wrz 19:31
5-latek: Szczerze to ja tez nie rozumiem .
Przeczytaj jeszcze raz tresc zadania i powiedz co to oznacza <jesli ponad >
21 wrz 19:33
Nienor: 5−latek czepiasz się szczegółów, a spacja to wredna rzecz jest.
21 wrz 19:37