matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
Zyśka:
Zilustruj zbiór wszystkich punktów płaszczyzny, których współrzędne (x,y) spełniają równanie: a) (x+5)(y−3)=0 b) |2x|=|x−2+y| c) |4−x+2y| = |x| Chodzi mi tylko o rozwiązanie algebraiczne.
21 wrz 18:35